Beïnvloeden en beïnvloed worden

Het is een belangrijk thema voor mensen die hun persoonlijke vaardigheden willen verbeteren. Mensen willen hun zin krijgen, een ideaal verwezenlijken of hun producten aan de man brengen. Ook uit onmacht tekenen mensen hiervoor in, omdat ze vinden dat er te weinig naar ze geluisterd wordt. Een veel voorkomende leervraag is: Hoe krijg ik mijn boodschap beter voor het voetlicht?

Het gaat vaak vooral om het zenden. Beïnvloed zijn, dat klinkt een beetje als ‘er in getuind’. Beïnvloedbaar zijn is al helemaal geen compliment. We worden overspoeld met reclame en schaffen allemaal wel eens spullen aan, die we niet nodig hebben of waar we wat anders van hadden verwacht. Zijn we dan slachtoffer van misbruik? Iemand die iets goeds te brengen heeft moet het wel aan de man kunnen brengen!

Dit is voer voor psychologen en die doen daar dan ook wat mee. Deze zomer verdiepte ik me in het gedachtegoed van R. Cialdini en nu lees ik over beoordelen en beslissen van D. Kahneman in ‘Thinking Fast and Slow’. In principe hebben mensen  uitstekende mogelijkheden voor een evenwichtige afweging, tenminste als  ze er de tijd voor nemen om over na denken.

Zoek de training die bij u past

Beïnvloeden is echt een razend populair thema in trainingen. Google de woorden “training beïnvloeden” en bekijk de door reclame of echte zoekresultaten bovendrijvende top-tien aanbieders: Yearth, ICM, van Harte/ Lingsma, Schouten & Nelissen, GITP, Vergouwe Overduin, Intermediair, Springest, Horizon, Boertien, SBO. Waar nog niet eens mijn bijna naamgenoot Bureau Zuidema bij zit, die toch ook heel veel deelnemers hebben getrokken met hun product, “Zicht op invloed”. Op de websites volop tips en soms een gratis e-boek in de aanbieding.

Het gaat om het versterken van invloed op andere mensen, ook zonder machtspositie. Gekoppeld aan persoonlijk leiderschap. Als onderdeel van strategie. Verbonden met argumenteren. Soms door patronen te herkennen. Of in rollenspel met een trainingsacteur

Het kost variërend 1, 2 of 3 dagen en meestal tussen de € 1.000, en  € 2.000,-. Op www.springest.nl kunt u een vergelijking maken tussen 205 op dit moment actueel in het Nederlands aangeboden trainingen. Er moeten veel mensen zijn die hier baat bij hebben!

Een eigenwijs aanbod

Heeft u zin in een eigenwijze workshop? Bent u niet bang voor een beetje confrontatie? Natuurlijk neem ik uw leervragen serieus. Ik probeer u ook te prikkelen met de resultaten van verzameld onderzoek en de grote lijnen die mensen als R. Cialdini of D. Kahneman er uit halen. Ik denk dat ze een belangrijk  punt hebben.

Voor een team of een groep belangstellenden heb ik een aantrekkelijk aanbod. Bij een groep van zes personen of meer, kan ik het op bedrijfslocatie uitvoeren. En ook voor wie individueel van gedachten wil wisselen, is er de mogelijkheid zich op te geven. Neem voor meer interesse contact met mij op.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Persoonlijk effectief. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.