Workshop Beïnvloeden vernieuwd

In de afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan de vernieuwing van mijn workshop over beïnvloeden. Bijna altijd werk ik vanuit de vraag van mijn klanten, bij het omgaan met lastige situaties of met moeilijke mensen, en gericht op toepassing in hun eigen situatie. Maar nu heb ik ook mijn eigen verhaal uitgebreid en ik zie er naar uit, om te merken, hoe dat bevalt. Ik wil de deelnemers aan mijn training wat meer “voer tot denken” mee geven. En dat is niet voor niets.

Ik heb gebruik gemaakt van de inzichten van de, in Nederland steeds populairder, Amerikaan R. Cialdini. Deze man bracht een enorme hoeveelheid kennis bijeen over het onderwerp, gerangschikt in een hanteerbaar  aantal (6) categorieën. Je kunt ze makkelijk herkennen en onthouden, en er een beetje om lachen ook, omdat ze zo door-en-door menselijk zijn. Cialdini wijst in zijn lezingen en zijn boeken vooral op onbewust beïnvloeden en hoe daarvan handig gebruik gemaakt wordt, door verkopers, reclamemakers en in de politiek. Het belang van dit onderwerp neemt toe in onze complexe samenleving. Dankzij nieuwe technologie en internationalisering wereldwijd, beschikken we over een overflow aan informatie. We hebben als mensen in principe een geweldig vermogen om goed afgewogen beslissingen te nemen. Maar vaak hebben we er de tijd niet voor. Dan vallen we  terug op primitieve mechanismes, en worden kwetsbaarder voor manipulatie en bedrog. Caldini bepleit meer weerbaarheid tegen de beïnvloedingsmechanismes en zoekt naar de sleutels hiervoor.

Mijn workshop

In een kleine groep probeerde ik mijn verhaal al uit. De sleutel om je te beschermen tegen bedrog of misbruik is vaak, overschakelen naar bewust denken. Cialdini’s verhaal sluit niet automatisch aan bij de leervragen van mijn deelnemers maar het wordt wel als verhelderend en stimulerend ervaren.

Ik heb een aantrekkelijk aanbod voor een workshop van een hele of een halve dag. Als je een groep hebt van zes personen of meer, kan ik het op bedrijfslocatie uitvoeren. Wie daar belangstelling voor heeft: Neem contact met me op!

Wil je individueel mee te doen aan een interactieve lezing of een workshop, laat me dit ook horen. Ik zoek uit of je kunt aansluiten bij een groepje via datumprikker.

Meer weten over Cialdini?

Lees als je wilt ook wat ik eerder schreef over Cialdini op mijn blog:

https://www.danellazuidema.nl/?p=488

of over R. Cialdini:

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Cialdini

of lees (een van) zijn boeken…

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk effectief. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.