Van idee tot resultaat

We deden het met Soteria Nederland in een middag. Een nieuwe groep enthousiaste mensen vormde een ‘hands-on’ bestuur, voor een nieuwe aanpak in de psychiatrische zorg.

Hoe krijg ik mijn idee gerealiseerd? Ik weet wat ik wil. Maar er is zo veel te doen. Teveel afhankelijkheden. Teveel beslissers ook. En onduidelijk wie in mijn team juist nu een bijdrage kan leveren.

Het is een hele kunst, om uit de veelheid van onderwerpen een paar speerpunten te kiezen. Zelfs als daar geen overeenstemming over is, kun je goed beginnen. Inventariseer in het team, wat de onderwerpen zijn die mensen aan het hart gaan en waar ze aan willen werken in de komende tijd.

Dit is een aanpak voor teams die al wel een visie hebben maar die moeten realiseren in de weerbarstige werkelijkheid:

We werken aan de hand van zes leidvragen.

1. Kies een thema: Dit is de titel van uw project.

2. Wat bedoelt u hiermee? Geef een korte omschrijving. Zo concreet mogelijk. Uw thema mag groot of klein zijn. Maar, ‘ARBO-beleid uitvoeren’, als voorbeeld, dat is te vaag. Bedoelt u een systeem om de veiligheid en gezondheid van de medewerkers te monitoren? Of heeft u de verbetering van de tochtige werkplek van de baliemedewerkers voor ogen?

3. Wie hebben hier invloed op? Kunnen betreffende medewerkers het zelf oplossen? Is toestemming nodig van een hoger leidinggevende? Een budgethouder? Betrokken klanten? Breng het hele krachtenveld in kaart!

4. Wat mogen we van hen verwachten? Als u duidelijk heeft wie welke invloed uitoefent, kunt u ook zeggen wat u van hen verwacht.

5. Wat kunnen we zelf? Wat gaan wij dan zelf ondernemen?

6. En wat hebben we hier voor nodig? Vaak tijd en geld en een goede planning. En een manier om de voortgang te bewaken en een afspraak wie dat doet…

Het is niet moeilijk. En het kan snel.

Er zijn een paar valkuilen. De vragen staan niet voor niets in deze volgorde. Als uw antwoord op vraag 1 niet duidelijk is, loopt u vast bij vraag 2. Ga dan niet door naar vraag 3. Werk liever eerst door aan de beeldvorming bij vraag 1.

Het doel is uw plan scherp te krijgen. De uitvoering volgt hierna.

U kunt dit doen op een teambijeenkomst. Aan het begin van het seizoen of bij de start van een nieuw team. Of een keer in plaats van een normale vergadering, om nieuwe inspiratie op te doen.

Neem  contact met ons op voor meer informatie over deze aanpak of als u er een extern gespreksleider of teamcoach bij kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.