Lofzang op de manager

U deugt.

Er lijkt in steeds grotere mate sprake van management-haat. Het onlangs ook op deze site samengevatte “pamflet” van Marcel Metze, wordt  daarbij aangehaald als onderbouwing. Het tijdschrift Management Team kwam eerder deze maand in verweer met een onderzoek naar de onderstaande 7 stellingen.

U bent met te veel!

U verdient teveel!

U let alleen op de cijfers!

U bent alleen mar hindermacht!

U hebt de crisis veroorzaakt!

Het gaat u alleen om de macht, niet om de zaak!

Wij kunnen het prima zonder u!

Een aantal van deze oordelen wordt zelfs gedeeld door de ondervraagde managers zelf. Maar bij een wat zorgvuldiger blik, door onderzoek naar cijfers of gebruikte  argumenten, blijkt geen van deze stellingen houdbaar. Interessante opsomming! Ook  in bedrijven die zeggen het management  afgeschaft te hebben, worden typische managerstaken gedaan, zoals gesprekken voeren  met stakeholders, initiatieven nemen, projecten en processen begeleiden, de kwaliteit bewaken. Als dat geen management mag heten maar ondernemerschap of leiderschap, dan wordt het een taalkundige kwestie, volgens het artikel in MT.

Proud to be a manager

Het opvallende in de reportage getoonde  T-shirt is overigens te koop. Zie: www.mt.nl/157/61842/magazine/proud-to-be-a-manager.html

Dit bericht is geplaatst in De Leesclub, Leiding geven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.