Leestip voor OR-leden

Bureau Boelens – voor al uw vragen op de werkvloer

De lezers van het dagblad Trouw kennen Louise Boelens, door de rubriek waarin ze antwoorden schrijft, op werkvragen van lezers. Ik heb die tot nu toe gemist en ik ben aangenaam verrast, als een kennis me haar boek in handen geeft.

Ik lees hier, kort maar krachtig beschreven, met welke vragen je vandaag de dag, op het werk, geconfronteerd kunt worden. Hoe je daarover kunt denken en wat je er mogelijk aan kan doen.

De vragen zijn ingedeeld in overzichtelijke categorieën, zodat je een hoofdstuk kan uitkiezen wat bij jou past. Ik vond het zelf leuk om ze allemaal te lezen.

Louise schuwt geen hedendaagse ontwikkeling, bekijkt de problemen vanuit verschillende posities, combineert het hanteren van regels met gezond verstand, toont begrip voor het probleem, maar durft de vragenstellers ook, luchtig maar duidelijk geschreven, te confronteren met hun eigen gedrag. Sommige van haar opmerkingen zijn me uit het hart gegrepen. Soms vind ik ze pittig confronterend. Maar zeker de moeite waard!

Louise Boelens is arbeidspsycholoog en jurist. Ze lijkt me een fijne, veelzijdige en praktische wegwijzer voor mensen met vragen of problemen op hun werk.

Wat me opvalt, is dat ik de genoemde onderwerpen goed herken, in mijn werk als trainer voor ondernemingsraden. In de korte teksten zullen beginnende OR-leden veel aanknopingspunten vinden, voor de ontwikkeling van hun eigen denken en handelen. Zo schat ik in.

Leestip voor OR-leden:

Ik raad daarom alle leden van ondernemingsraden, die een beter beeld willen vormen van de vragen die leven in hun achterban, aan, om dit boek te lezen!

Opzoeken? Het boek is uitgegeven door forteuitgevers in 2011, ISBN 9 789058 779342

Dit bericht is geplaatst in Boek van de maand, Coaching, De Leesclub, Medezeggenschap, Nieuw in de OR. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.