Korte leergang: Nieuw in de OR

Deze leergang wordt aangeboden met open inschrijving. Hier ontmoet u als deelnemer ook nieuwe OR-leden uit andere bedrijven en instellingen. Onderaan deze tekst ziet u hoe u zich kunt inschrijven.

N.B.: Voor een groep deelnemers kan deze leergang ook op maat binnen uw bedrijf uitgevoerd worden.

Waarover gaat het?

Bij de nieuwe leden, die starten in de OR, leven meestal heel wat vragen. Vaak zijn er in de onderneming al afspraken over de werkwijze voor het overleg, waar een nieuw OR-lid zich bij moet aansluiten. Daarnaast wordt juist ook van de nieuwkomers vernieuwing verwacht. Om dit goed te kunnen is het nodig snel in thuis te raken in de spelregels van het OR-werk en net vinden van een bij zichzelf passende en realistische persoonlijke bijdrage.

Het doel van deze leergang is kort gezegd: Het maken van een goede en snelle start in de OR en de eigen rol en bijdrage hier in te bepalen.

Voor wie?

Deze leergang is speciaal voor de nieuwe leden in de OR.

Resultaat

U vindt een antwoord op de belangrijkste vragen bij de start, zoals:

  • Wat kan en mag in van de OR verwacht worden?
  • Hoe gaat het toe, in het overleg met de bestuurder?
  • Wat betekent vertegenwoordigen en draagvlak vinden bij de collega’s?
  • Hoe vergadert en organiseert de OR de samenwerken onderling?
  • En wat kan ik daar als nieuw lid aan bijdragen?

Werkwijze

De leergang is opgebouwd rond vijf contactbijeenkomsten, op een vaste ochtend of middag in de week. Aansluitend bij de vragen van de deelnemers en de actualiteit is er aandacht voor de nodige basiskennis en vaardigheden. De deelnemers kunnen afwisseling verwachten tussen interactieve inleidingen, de gelegenheid voor uitproberen, uitwisseling van ervaringen, ruimte voor discussie en tips. De praktijkgerichte opdrachten ondersteunen het inwerkproces in de eigen organisatie.

Trainer

Deze leergang wordt begeleid door drs. Danella Zuidema. Zij is heeft een schat aan ervaring met ondernemingsraden uit diverse sectoren. Zij is ook de initiatiefnemer van deze leergang.

Locatie

De leergang wordt gegeven op locaties in of nabij het centrum van Utrecht.

Tijd en data

Bij elkaar is de doorlooptijd twee maanden. In het voorjaar van 2012 zijn er drie mogelijkheden gepland om te starten op donderdagmiddag in Utrecht. Bij het vaststellen van deze data is rekening gehouden met de schoolvakanties in  Nederland.

Te ontwikkelen competenties

visie ontwikkelen – samenwerken – zelfsturing

Bewijs van deelname

Een bewijs van deelname is van belang in organisaties met een actief loopbaanbeleid en/of in geval van een EVC-procedure

Uw investering

Deze leergang vraagt een investering in tijd en geld. De kosten bedragen € 525,- per persoon. Bij deelname van twee of maximaal drie deelnemers uit hetzelfde bedrijf wordt een korting verleend van € 50,- per persoon. Deze korting wordt automatisch verrekend in de factuur. Dit bedrag is inclusief de kosten voor documentatie en literatuur maar exclusief btw. Voor de accommodatie worden geen extra kosten in rekening gebracht. Houdt u wel rekening met bescheiden kosten, voor een kop koffie of thee, in enkele van de door ons gekozen locaties.

Verhindering

In geval van verkiezingen is soms pas laat duidelijk voor wie deze leergang is bestemd. In dit geval of als u verhinderd bent, kunt u zich kosteloos laten vervangen door een collega met dezelfde leervragen, mits dit tijdig aan ons wordt doorgegeven. Annulering is mogelijk tot uiterlijk drie weken voor de startbijeenkomst. Hiervoor wordt een bedrag van € 25,- administratiekosten in rekening gebracht.

Heeft u nog vragen?

Na aanmelding sturen wij de deelnemer de nodige specifieke informatie, de cursuslocatie en een routebeschrijving. U kunt voor beantwoording van uw vragen of opmerkingen ook contact opnemen via deze website, per e-mail of telefoon.

Inschrijvingsformulier – Leergang: Nieuw in de OR

Als u akkoord gaat met de bovengenoemde aanmeldingsvoorwaarden kunt u zich voor deze leergang inschrijven met behulp van van het onderstaande formulier: